Alanja (12)

Na oko 120 km od Antalije, nalazi se Alanja – gradić ograničen planinom Taurus na severu i Mediteranom na jugu. Locirana na južnim obalama antalijske provincije, poznata po gajenju citrusnog voća, tipična je destinacija ’sunca, peska i mora’ . Ostaci drevne istorije iz perioda bronze i Rimskog carstva, zajedno sa spomenicima poput Crvene kule, čine Alanju jednim od najbolje očuvanih seldžučkih gradova danas. U kombinaciji sa modernim dobom, centar grada uveče podseća na ’Vegas pokraj mora’ . Koliko su se posvetili turizmu i zadovoljenju turističkih potreba, govori podatak da se u Alanji nalazi jedan od najvećih vodenih parkova u Turskoj. Takođe se može pohvaliti velikim brojem peščnih plaža obeleženih plavom zastavicom, na njenim južnim stranama.

 

Istanbul, grad koji izlazi na Mramorno more, spaja istok i zapad preko Bosforskog moreuza i zahvata dva kontinenta, oduvek je bio značajna strateška tačka u ovom delu sveta. Zahvaljujući značajnom geografskom položaju na Bosforu, bio je predodređen da bude veliki grad. Iako nema status prestonice, Istanbul je ostao najveći i najznačajniji grad u Turskoj.

Danas je metropola sa preko 14 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Središte grada čini veliki trg Taksim. Za turiste je svakako najzanimljivije staro jezgro grada – Aja Sofija, Plava i Sulejmanova džamija, Topkapi i Dolmabahče palata, stari bazari i crkve koji čine deo raskošnog kulturno istorijskog nasleđa. Grad koji nikad ne spava, primamljiv za stare i mlade, ostaviće Vas bez reči i u Vašem sećanju će ostati jako dugo, toliko da poželite ponovo da ga posetite.

 *Napomena za putnike koji putuju u republiku Tursku : " Važnost pasoša mora biti 6 meseci nakon povratka !!! "

cenovnik

Newsletter prijava

Ime:
Email:

Kontakt

Trim Travel
Džordža Vašingtona 52, Beograd
+381 11 334 55 42
+381 11 322 19 24
+381 69 113 23 52
office@trimtravel.rs
Licenca broj: OTP 129/2020 ( 01.02.2020.)

FB ikona  IG ikona  TW ikona  YT ikona  SKYPE ikona

Mobil menu

Design © bojovicdejan.com