Santorini

Santorini – ostrvo živopisnih legendi, razasutih višebojnih plaža(crvena, crna i bela), divljih vulkanskih predela, moćnih litica, slikovitih gradova i sela. Gde jos možete videti i doživeti ovako nesto..?Putujući brodom videćete ostrvo sa vulkanom koje pliva u tirkizno plavom moru, to možete videti samo na snimcima-na razglednicama.Legendarni Argonauti svali su ovo ostrvo Kallisti u prevodu “Sjajan”. 
Santorini-najveći na svrtu pomorski vulkan, koji je i do danas aktivan. Ali nema razloga za brigu, sejzmolozi pažljivo prate njegovu aktivnost. Turistički interes za Santorini raste svake godine i ubrzano se razvija turistička infrastructura. Ovde će te pronaći i provesti savršeno letovanje uz lepu uslugu u savremenim hotelima. 
Osim vulkana na ostrvu Santorini, postoje u blizini i mala grupa vulkanskih ostrva koja se nalaze isto u jugo-istočnoj Grčkoj. Zbog svoje neobičnosti i posebnosti, veliko je interesovanje arheologa i geologa iz celog sveta. To su argumenti i razlozi po kojima ovo ostrvo je mežu najlepšim i najinteresantnijim u svetu. Pre 3500 godina aktivirao se najveći vulkan, što je dovelo do velikih promena i rodjena novih ostrva. Ova moćna prirodna katastrofa izazvala je smrt Minoiske civilizacije na ostrvu Kritu, 100Km udaljeno od Santornija. Jacques-Yves Cousteau bio je ubeđen da je Santorini jedini vidljivi deo legendarne Atlantide.

Newsletter prijava

Ime:
Email:

Kontakt

Trim Travel
Džordža Vašingtona 52, Beograd
+381 11 334 55 42
+381 11 322 19 24
+381 69 113 23 52
office@trimtravel.rs
Licenca broj: OTP 129/2020 ( 01.02.2020.)

FB ikona  IG ikona  TW ikona  YT ikona  SKYPE ikona

Design © bojovicdejan.com