Tasos

Tasos geografski predstavlja najsevernije grčko ostrvo u Egejskom moru i smešten je u neposrednoj blizini istočno makedonskog kopna. Zbog prozirne i čiste vode često se naziva ,,smaragdnim ostrvom’’ ili ,,šumom koja pliva’’ zahvaljujući gustoj vegetaciji. Glavni, a ujedno i najveći grad je Tasos, danas neformalno poznat kao Limenas, odnosno ’’luka’’.

Klima Tasosa je mediteranska, sa toplim, sunčanim danima i prohladnim letnjim večerima. Zime su blage, i prema mišljenju stručnjaka izuzetno doprinose poboljšanju zdravstvenog stanja.

Potos je živopisno primorsko mesto na južnoj strani ostrva Tasos, 45 kilometara od grada Limenasa ili Tasosa i 28 kilometara od luke Skala Prinos. Nekada malo ribarsko naselje vremenom se razvilo u vrlo privlačnu turističku destinaciju. Idealan je za porodični odmor, a isto tako i za mlade koji žele zabavu do kasno u noć. U Potosu ćete naći lepe plaže, kako onu u centru, peskovitu gradsku plažu, tako i nekoliko drugih u blizini samog mesta.
Potos nije izgubio svoj šarm usprkos tome što ga već godinama posećuju mnogobrojni turisti iz cele Evrope. Mnoštvo kafića i taverni koji se nalaze uz samu obalu pružiće vam uživanje tokom čitavog dana, a posebno u večernjim časovima kada možete da posmatrate predivan zalazak sunca. U mestu se nalazi mnoštvo marketa, butika, taverni, kafea, pekara, rent a car agencija, apoteka, kao i luna park.

Limenarija je drugi po veličini gradić na ostrvu. Smešten je na jugu ostrva, na 5km od Potosa. Limenarija ima oko 3 000 stanovnika i kao i Potos, podeljena je magistralom na dva dela. Ispod magistrale, prema moru, nalazi se najveći broj smeštajnih objekata dok su iznad magistrale pretežno privatne kuće. U pitanju je veoma mirno mesto, koje ni u jeku sezoni nema gužve, kako na plaži tako i u gradu. Razlog za to jeste dužina plaže (više od 2km) i raspored kafića i restorana koji nisu skoncentrisani na jednom mestu već raštrkani duž obale. Limenarija ima dve plaže. Jedna je u centru grada i ona je mala, peščana na obali, dok u vodi ima i peščane i kamenite delove. Druga je na zapadnoj strani grada i ona je duga 2km i većim delom organizovana, peščana na obali, a u vodi uglavnom kamenita sa mestimičnim jako dobrim peščanim delovima. I ova plaža je organizovana, a ležaljke se uglavnom dobijaju besplatno uz piće. Na plaži postoje tuševi i kabine za presvlačenje, beach barovi i vodeni sportovi, restorani i taverne. Limenarija ima i veliko lepo šetalište, počev od luke pa do izlaza iz mesta.

 

 

Newsletter prijava

Ime:
Email:

Kontakt

Trim Travel
Džordža Vašingtona 52, Beograd
+381 11 334 55 42
+381 11 322 19 24
+381 69 113 23 52
office@trimtravel.rs
Licenca broj: OTP 129/2020 ( 01.02.2020.)

FB ikona  IG ikona  TW ikona  YT ikona  SKYPE ikona

Design © bojovicdejan.com