LAZAREVA PEĆINA – BOR - BRESTOVAČKA BANJA – BORSKO JEZERO

 

cenovnik

 

LAZAREVA PEĆINA – BOR - BRESTOVAČKA BANJA – BORSKO JEZERO

ZLATNI GRAD SA OKOLINOM

 

cenovnik br. 2 od 15.03.2021.

Da ima bogatih nalazišta bakra i zlata u predelima istočne Srbije znalo se još u doba Rimljana. U međuvremenu ovo saznanje je potvrđeno novijim otkrićima u borskoj okolini. Time je obezbeđena proizvodnja bakra i zlata za narednih sto godina. Vremenom su otkrivena nova tri rudna nalazišta bakra i zlata i otvorila se perspektiva da Bor dobije naziv "zlatni grad".

 

TERMINI: 24.07 / 04.09.

 

PROGRAM PUTOVANJA: Polazak oko 7h (tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje - organizator šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete poruku dan pred putovanje do 14h obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja autoputem do skretanja za Paraćin i nastavak vožnje preko prevoja Čestobrodica ka selu Zlot, jednom od najvećih sela u Srbiji. Najveće prirodno bogatstvo ovog područa jeste zaštićeno prirodno dobro I kategorije – Spomenik prirode Lazarev kanjon na čijem samom kraju se tokom stotina hiljada godina formirala Lazareva pećina. Lаzаrevа pećinа je izvorskа pećinа. Ukupnа dužinа ispitanih pećinskih kаnаlа veća je od 10000 metara , sa opravdanim pretpostavkama speleologa da je zapravo podzenmi prostor mnogostruko veći. Zа turističke posete uređene su staze dužine od oko 900 metara. Obilazak pećine. Nastavak putovanja i dolazak u Bor. Naselje Bor je nastalo uz rudnik bakra koji je 1903. godine otvorio Đorđe Vajfert. Od tada Bor počinje naglo da se razvija i raste. Nakon dolaska u Bor, kratko upoznavanje sa gradom. Slobodno vreme. Mogućnost posete Muzeju rudarstva i metalurgije koji predstavlja savremenu, moderno opremljenu i muzeološki kompleksnu ustanovu sa preko 20000 eksponata, razvrstanih kroz arheološku, etnološku, istorijsku, umetničku, tehničku i minerološku zbirku. Takođe jedan od predloga za slobodno vreme je i poseta zoološkom vrtu u Boru koji broji preko 70 vrsta životinja. Pored uređenog i komfornog prostora za boravak životinja u vrtu je sagrađeno niz dopunskih sadržaja koji pružaju posetiocima još lepši doživljaj posete. Dalje nas put vodi ka Brestrovačkoj banji, jednoj od najstarijih banja u Srbiji.  Vode ove bаnje spаdаju u red nаjlekovitijih kod nаs, а često su ih poredili i sа vodаmа аustrijskih i švаjcаrskih bаnjа. Na prostoru banje postoji 10 termominerаlnih izvorа sа temperаturom od 32 do 40 stepeni. Kratak predah u banji koja je svoj pun procvаt doživelа u dobа Milošа Obrenovićа čiji je konak jedna od glavnih znamenistosti. Za kraj ovog izleti sledi i kratka poseta turističkom biseru ovog kraju – Borskom jezeru. Glatka površina jezerske vode, ogledalo je za slikovitu i raskošnu lepotu okolnih predela. Kraće dslobodno vreme za uživanje pored jezera. Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Dolazak u kasnijim večernjim časovima na mesto polaska zavisno od uslova na putu. Kraj programa.

 

CENA ARANŽMANA: sniženo 1590,00 din

deca do 12 godina 1300,00 din

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

  • prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
  • obilaske prema programu
  • usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
  • troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

  • individualne troškove – nepomenute usluge
  • ulaznicu za Lazarevu pećinu 200,00 din
  • ulaznicu za Muzej rudarstva i metalugrije 100,00 din
  • ulaznicu za zoološki vrt 100,00 din

Ulaznice se plaćaju vodiču u autobusu. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

NAČIN PLAĆANJA

  • dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put
  • platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS

 

PREMA ZAKONU O TURIZMU, ČLAN 79, ZA JEDNODNEVNE IZLETI (PUTOVANJA KRAĆA OD 24h), NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVELLINO

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA TA TRAVELLINO, LICENCA OTP 456/2020, kategorija A10

šifra programa 048/2021

 

 

Newsletter prijava

Ime:
Email:

Kontakt

Trim Travel
Džordža Vašingtona 52, Beograd
+381 11 334 55 42
+381 11 322 19 24
+381 69 113 23 52
office@trimtravel.rs
Licenca broj: OTP 129/2020 ( 01.02.2020.)

FB ikona  IG ikona  TW ikona  YT ikona  SKYPE ikona

Design © bojovicdejan.com