KRUPANJ – DOBRI POTOK – MAČKOV KAMEN – SOKOGRAD

 

cenovnik

 

KRUPANJ – DOBRI POTOK – MAČKOV KAMEN – SOKOGRAD

VAROŠ NA 4 VODE

 

cenovnik br. 2 od 15.03.2021.

Opština Krupanj raspolaže jedinstvenim kulturno - istorijskim, antropogenim i prirodnim vrednostima koje vredi posetiti. To su između ostalog spomen - kapela na lokalitetu Mačkov Kamen, Sokograd – kao i sama varoš Krupanj. Krupanj je varošica burne istorije, okružena Sokolskim planinama, a takođe leži i na četiri rečice. Baš one umele su da je promene 2014. godine. i tada potpuno uništena, ova varoš ponovo se izgradila, pa se danas čini lepšom i pitomijom i uči nas da sve nevolje budu i prođu, a važno je da ostanu ljudi.

 

TERMINI: 08.08 / 11.09.

 

PROGRAM PUTOVANJA: Polazak iz Beograda oko 8h (tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje - organizator šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete poruku dan pred putovanje do 14h obavezno kontaktirajte agenciju). Put nas vodi pored Šapca, ka zapadnim delovima Srbije. Dolazak u Krupanj, ljupki gradić koji je dolinsko neselje i leži smešten u kotlini okružen ograncima Boranje, Jagodnje i Sokolskih planina. Kroz grad protiču reke Bogoštica, Zmajevac, Čađavica i Kržava čijim spajanjem u centru nastaje reka Likodra. Upoznavanje sa gradom i poseta crkvi spomen – kosturnici Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, zadužbina kralja Petra i Karađorđevića. Gradnja crkve je trajala više od jedne decenije, a reč je o spomeniku podignutom sa ciljem da podseća na tragične i slavne trenutke naše novije istorije. U kripti crkve nalaze se 74 lobanje (više nego u Ćele kuli) ratnika palih u bici na Mačkovom kamenu. Slobodno vreme za individualno razgledanje Krupnja, a zatim sledi odlazak do Dobrog potoka, gde se nalazi crkva Svetog Uspenja Presvete Bogorodice, koja se smatra prvom krupanjskom crkvom i o kojoj prvi zapisi datiraju još iz prve polovine XVI veka. Takođe se ovde nalazi i etno – muzejski kompleks, u vidu nekoliko drvenih kućica podignutih u tradicionalnom stilu. U njima je smešteno nekoliko muzeja koji sadrže bogate kolekcije vezane za prošlost ovog kraja. Slobodno vreme za obilazak. Sledi poseta vrhu Mačkov kamen i spomen kosturnici koja je memorijalni spomenik kulture od izuzetnog značaja, u kome su pohranjeni posmrtni ostaci poginulih ratnika iz Prvog svetskog rata. „Neznani brate, kad putem naiđeš, Za jedan časak zastani u hodu, I svrati ovde gde spavaju žrtve, Iz ispolinske borbe za slobodu” – su stihovi koji će Vas dočekati na spomeniku. Kraće slobodno vreme za razgledanje. Put dalje vodi ka Sokogradu. Sokograd je nekadašnja turska tvrđava sagrađena na ostacima rimskog kastela na steni iznad reke Gračanice u čijem podnožju se nalazi manastir Svetog Nikolaja sa manastirskim kompleksom koji je i zadužbina vladike šabačko – valjevskog, Gospodina Lavrentija. Obilazak kompleksa i slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Dolazak na mesto polaska u večernjim časovima zavisno od uslova na putu. Kraj programa.

 

CENA ARANŽMANA: sniženo 1350,00 din

deca do 12 godina 1100,00 din

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

  • prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
  • obilaske prema programu
  • usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
  • troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

  • individualne troškove – nepomenute usluge
  • ulaznicu za Dobri potok 100,00 din

Ulaznice se plaćaju vodiču u autobusu. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

NAČIN PLAĆANJA

  • dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put
  • platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS

 

PREMA ZAKONU O TURIZMU, ČLAN 79, ZA JEDNODNEVNE IZLETI (PUTOVANJA KRAĆA OD 24h), NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVELLINO

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA TA TRAVELLINO, LICENCA OTP 456/2020, kategorija A10

šifra programa 040/2021

 

 

Newsletter prijava

Ime:
Email:

Kontakt

Trim Travel
Džordža Vašingtona 52, Beograd
+381 11 334 55 42
+381 11 322 19 24
+381 69 113 23 52
office@trimtravel.rs
Licenca broj: OTP 129/2020 ( 01.02.2020.)

FB ikona  IG ikona  TW ikona  YT ikona  SKYPE ikona

Design © bojovicdejan.com