Pečuj 2 nocenja

cenovnik

 

PEČUJ – GRAD KULTURE I UMETNOSTI

29.04.-01.05.2017. 2 nocenja

Pečuj je jedan od najlepših i najvećih gradova u Mađarskoj. Nalazi se na jugozapadu države i sedište je Baranjske županije. Brojni su spomenici iz duge i burne istorije duge nekoliko hiljada godina, od praistorije do savremenog doba. Smenjivali su se i ovde ostajali Kelti, Rimljani, Avari, Sloveni, Mađari, Turci, Nemci, Jevreji. Gradsko jezgro Pečuja je prava riznica starina i to je samo jedna znamenitost. Najvrednije i najpoznatije su praistorijske i rimske nekropole, džamija-crkva, minaret, katedrala, kula nekadašnje biskupske tvrđave, biskupska palata, nacionalno pozorište, najviša zgrada u Mađarskoj, zgrada osiguravajućeg društva, srpska pravoslavna kapela, franjevačka crkva, sinagoga, Pečujski univerzitet…Ono što nije u «muzeju» pod otvorenim nebom čuva se i izažle u brojnim i bogatim muzejima. Za mnoge Pečuj je najpoznatiji po Žolnai porculanu i keramici. Vino se ovde proizvodi skoro 2000 godina, najpoznatiji prehrambeni proizvod je pečujsko pivo jake gorčine.

 

1. dan 29.04. subota

Polazak iz Beograda sa glavne Lastine stanice (dolazni peroni) oko 5.30 časova (tačno vreme biće poznato dva dana pred putovanje). Novi Sad kod Lokomotive u 6.30 časova. Putovanje do Pečuja, preko Hrvatske, sa usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti. Kratak predah u Mohaču, gradiću na Dunavu u čijoj okolini se nalazi mesto jedne od najvažnijih istorijskih bitaka Mađara i Turaka – Mohačke bitke iz 1526. godina. Dolazak u Pečuj – evropsku prestonicu kulture za 2010. godinu, razgledanje centra grada: Kiralj ulica, pozorište, Gradska kuća, Županijska kuća, Gazi-Kasim pašine džamije, muzeja Žolnaji (individualno, ulaznica oko 5 eur) i Katedrale. Smeštaj u hotel. U kasnim popodnevnim časovima fakultativno polazak za oblast Vilanj, razgledanje i fakultativa poseta vinskom podrumu sa degustacijom vina. Povratak u Pečuj. Noćenje.

 

2.dan 30.04. nedelja  

Doručak. Slobodno vreme u Pečuju ili fakultativan odlazak u Harkanj banju - SPA DAN. Banja od 1823.godine radi kao poznato lekovito kupalište. Ovde izvire sumporna lekovita voda, koja obiluje mineralima, pogodna za lečenje bolesti. Harkanjska lekovita voda, jedinstvena u Evropi, izbija na površinu iz dubine od 50-70m, sa prosečnom temperaturom od 62oC. Slobodno vreme u banji za kupanje. Povratak u Pečuj. Noćenje.

 

3.dan 01.05. ponedeljak

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak za Tihanj, etno-selo koje se nalazi na poluostrvu jezera Balaton. Obilazak barokne crkve i manastira iz XVIII veka. Nastavak putovanja za Vesprem, grad koji pleni svojom baroknom arhitekturom. Obilazak centra grada u pratnji vodiča. Nastavak putovanja za Sekešfehervar, jedan od najstarijih gradova Mađarske i nekadašnju drevnu prestonicu mađarskih kraljeva. Poznat je pod imenom Stolni Beograd. Razgledanje u pratnji vodiča. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u kasnim popodnevnim časovima. Dolazak u Beograd u kasnim časovima.

CENA ARANŽMANA: 105eur sniženo 89 eur

Doplata za 1/1 sobu iznosi 45 €, deca do 12 godina ostvaruju popust 10€ u pratnji 2 odrasle osobe

U cenu je uključeno:

•    Smeštaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2  i 1/3 sobama u Pečuju
•    Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema prijavi
•    Obilasci prema programu
•    Vođstvo puta

U cenu nije uključeno:
•    Fakultativan odlazak u Harkanj banju 5€ + ulaznica za banju 2900 forinti (oko 10€)
•    Obilazak oblasti Vilanj 5€ + degustacija vina u jednom od vinskih podruma 5€
•    Međunarodno zdravstveno osiguranje
•    Individualni troškovi

Način plaćanja:
•    - dinarski po prodajnom kursu UniCredit banke na dan uplate za efektivu, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put, 
•    - platnim karticama VISA,DINA, MAESTRO, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS
•    - 30% prilikom rezervacije,ostatak odloženo - do 3 mesečne  rate kreditnim karticama BANCA INTESA –VISA,MASTER CARD I AMERICAN EXPRESS 

HOTEL PALATINUS CITY CENTER 3*se nalazi u centru Pečuja, smeštaj je u 1/2 + 1/2+1 sobama, svaka soba poseduje kupatilo, fen, mini bar  www.danubiushotels.hu

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRIM TRAVEL

Organizator putovanja TRIM TRAVEL licenca OTP 151/2010

Cenovnik br.2 od 28.02.2017.

 

 

Ista destinacija « Mako banja

Kalendar

« April 2017 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Sve informacije na sajtu turističke agencije su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

yuta garancija putovanja

Newsletter prijava

Ime:
Email:

Kontakt

Trim Travel
Džordža Vašingtona 52, Beograd
+381 11 334 55 42
+381 11 322 19 24
office@trimtravel.rs

FB ikona  IG ikona  TW ikona  YT ikona  SKYPE ikona

Mobil menu

Design © bojovicdejan.com - Trimtravel All rights reserved.